Kynotrust Hondenmassage voor mentale en fysieke balans
 

Hoe werk ik?

Mijn werkwijze wordt bepaald door de hond. De hond geeft aan hoever ik kan gaan. Ik zal als eerste het vertrouwen van de hond winnen voor ik aan de slag kan. Vertrouwen winnen doe ik vooral door te wachten en de hond naar mij toe te laten komen. Ik kijk op een rustige manier of ik de hond mag aanraken of liever nog niet. Bij de ene hond zal dat makkelijker gaan dan bij de andere, maar ik ga nooit over de grens van de hond heen, want als de hond mij niet vertrouwd mag ik niet verder met de massage. Zo kan het voorkomen dat ik de eerste sessie de hond niet mag aanraken, maar met veel rust en geduld en ook de inzet van u als eigenaar kan de hond wennen aan aanraking en kan ik de massage starten.

Ook ga ik als dat nodig is aan de slag met trainingstechnieken en balansoefeningen om de hond te helpen beter in balans en daardoor beter in zijn vel te komen. Mocht ik het vermoeden hebben dat er meer speelt bij de hond dan krijgt u een doorverwijzing naar een specialist. Ik werk indien nodig graag samen met de dierenarts, een dierenosteopaat of een gedragsdeskundige.

Een sessie bestaat meestal uit een aantal consulten. Het eerste consult bestaat uit een intake waarbij er een formulier ingevuld wordt met vragen over de hond en zijn thuissituatie. Hierna ga ik kijken naar de bewegingen van de hond en ga ik de bespiering van de hond bevoelen. Als eigenaar van de hond leer je om een paar massagegrepen toe te passen, want hoe beter de hond aan massage went hoe meer effect de massage zal hebben.  Na 2 á 3 weken maak ik weer een afspraak en deze herhaal ik nog een keer. Hierna kun je ervoor kiezen voor de hond nog regelmatig een massage in te plannen. Afhankelijk van wat de hond nodig heeft.